Rådebank sesong 1 og 3

I slutten av august 2019, ble vi kontaktet av Fenomen Film, som hadde fått med seg at vi kan fikse litt vanskelige oppdrag, raskt. Til serien Rådebank, som da var under produksjon trengte de to avisforsider som er en sentral del av handlingen. De som først hadde fått oppdraget hadde misforstått og levert A4 print. Å produsere en ekte avis i ett eksemplar er for ressurskrevende og uaktuelt. Samtidig kan man ikke printe på avispapir.

Løsningen var å “fake” avispapir i Adobe Photoshop ved å lage en bakgrunnsfarge som illuderer fargen av avispapir, for så å plotte på det tynneste papiret storformat-plotteren kunne håndtere.

Vi fikk grunnlaget for layout natt til fredag, ferdig grunnlag ble sendt produksjon tidlig fredag formiddag, og alt ble levert rekvisitør i Fenomen Film fredag kl 14.

Resultatet ble knallbra, Rådebank har blitt en seersuksess på NRKTV.no, og var nest mest streamet på nett-tv i Norge i mars 2020. Det gikk raskt unna men…

Sommeren 2021 fikk vi igjen spørsmål om vi kunne levere klestrykk til sesong 3, vi ordnet transfertrykk og resultatet ble knalltøft og kunne ses på NRK i 2022

Har du noe du tror er umulig å fikse, ta kontakt med oss.

   

Foto: skjermdump og NRK/Fenomen Film

https://tv.nrk.no/serie/raadebank

category

date